Caravanverhuur: de beste redenen om een caravan te gaan huren!

Wanneer de gemiddelde Nederlander een caravan ziet rondrijden, is de gedachte - als ernaar gevraagd wordt tenminste - dat de betreffende caravan in het bezit van de chauffeur is. Nog niet zo heel lang gelden was, net als bij auto's en luxeproducten, de norm dat je luxegoederen zoals een caravan, televisie of auto koopt en niet leent of huurt. Die trend is - zoals veel menen weten - de afgelopen decennia omgeslagen. We gaan steeds meer richting een maatschappij waarin lenen en huren (en dus niet: zelf bezitten) geaccepteerd is. En dat geldt ook voor caravanverhuur. De laatste jaren is het aantal mensen dat op vakantie gaat en daarvoor een caravan huurt bij een expert aanzienlijk toegenomen. Gezien de uiteenlopende voordelen die caravanverhuur te bieden heeft, is dat niet eens zo opmerkelijk te noemen. Lees snel door om erachter te komen welke argumenten er zijn om ook voor caravanhuur te kiezen! Het zijn er ongetwijfeld meer dan je zou denken!

Caravanverhuur is aantrekkelijk als je de caravan niet vaak nodig hebt

Een caravan kopen is natuurlijk fijn, omdat je de caravan dan volledig in eigendom hebt en erop uit kunt trekken wanneer jij dat wilt. Vrijheid blijheid! Ga je echter niet meer dan een of twee keer per jaar met de caravan op vakantie of een weekendje weg, dan is huren vaak slimmer, want voordeliger. Kies je voor een huurcaravan, dan zit je namelijk niet met allerlei bijkomende kosten van een eigen caravan. Denk hierbij aan de stallingskosten, die in principe het hele jaar doorlopen en die al snel in de honderden euro's lopen. Maar met een gehuurde caravan ben je ook af van de onderhoudskosten van je caravan en de verplichte periodieke keuring. Die bedragen worden namelijk door het verhuurder meegerekend in de huurprijs. Je betaalt in principe één bepaalde huursom en krijgt voor de rest alles all-inclusieve erbij. Zo weet je ook precies waar je qua kosten aan toe bent en kom je niet voor onverwacht hoge uitgave voor je caravan te staan. Reken maar dat je dat een hoop rust geeft en veel stress bespaart! Over onbezorgd op vakantie gaan gesproken... Met een huurcaravan kan het!

Geen kapitaal bedrag nodig & veel keuze aan soorten caravans

Fijn aan een huurcaravan is verder ook dat je niet ineens een fiks bedrag hoeft te investeren in de aankoop van een eigen caravan. Of een flinke partij geld moet lenen om je aankoop te kunnen bekostigen. Je betaalt het huurbedrag en dat is het!
Prettig aan huren is ten slotte ook de ruime keuze die je hebt aan modellen en typen caravans. Bevalt een caravan je niet? Dan huur je de volgende keer gewoon een ander model en is dat probleem opgelost!


Delen